Mijn auto exporteren

Je wilt bij het verkopen van je auto een zo’n mooi mogelijk geldbedrag ervoor ontvangen. Je zoekt hierbij een mogelijkheid die ervoor zorgt dat je met een groot mogelijk voordeel dit kan voltooien. In het geval je dit denkt te kunnen doen met het exporteren van je auto dan hebben we hier wel wat tips die je helpen in deze het zo gunstig mogelijk te maken.
Je hebt daarbij de volgende autopapieren nodig die je bij een RDW aangesloten bedrijf kan laten overschrijven voor de auto-export. De volgende autopapieren zijn dan noodzakelijk om tot correcte overschrijving over te gaan. Namelijk alle delen van het kentekenbewijs, je rijbewijs, je paspoort en je kentekenplaten.
Het exporteren van auto is niet heel gebruikelijk maar wel een mogelijkheid die je kan overwegen omdat je er ook geld mee kunt verdienen. In het buitenland kunnen auto’s die bij ons op de weg als te duur worden aangemerkt door de hoge kosten van onderhoudsreparaties daar nog heel lang verder rijden.
Vaak worden deze met de export in grote getalen doorgevoerd en weer verkocht op de buitenlandse markten. Omdat auto’s hier vaak als afgeschreven worden aangemerkt worden deze buiten onze grenzen weer heel goed worden gebruikt. Ze kunnen zelfs vele tientallen jaren met volle tevredenheid de weg weer op.
Je hebt dan geen problemen meer met de eisen die hier worden gesteld aan je auto. Daarnaast kun je nog geld halen uit een automobiel die je niet meer waardeert. In het buitenland hebben ze graag onze auto’s.